Όχι άλλη “Μαύρη Τρύπα” και μάταιοι αγώνες

Η υπεράσπιση της ζωής και της υγείας μας
μέσα από την υπεράσπιση της υγείας του περιβάλλοντος,
είναι κάτι που ακόμα, ας το παραδεχτούμε,
δεν… έχουμε χωνέψει!!!

Σύντομα θα ξεκινήσουν διάφορες “κινητοποιήσεις” (όπως άκουσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Μαΐου 2020) σχετικές με τη γεωθερμία τα αιολικά πάρκα και το χρυσό, που νομιμοποιήθηκαν ως μονόπλευρες αποφάσεις από τον “νόμο Χατζηδάκη”. 
Είναι καλές, πού καλές οι κινητοποιήσεις. Υπάρχουν όμως κάποιες παράμετροι που “η κεκτημένη ταχύτητα, λόγω των εξελίξεων”(?) δεν φαίνεται να λαμβάνει καθόλου υπόψη της. Η αδιαφορία και η υποτίμηση, (που επέτρεψαν και την υπονόμευση) ακύρωσαν όλους τους αγώνες του Μηλέικου λαού πριν είκοσι χρόνια και μας έφεραν στη σημερινή δραματική κατάσταση.
Λεπτομέρειες θα μπορέσετε να διαβάσετε στις διπλανές σελίδες αυτού του site που θα φωτίζουν σιγά-σιγά έργα, ημέρες, και ανθρώπους της μαύρης τρύπας 1999-2003.
Οι βασικές παράμετροι είναι:
1. Δεν αποτελεί πραγματικό επιχείρημα το “θέλω την εξόρυξη” αλλά πιστεύω ότι είμαι σε θέση να διαλέγω πια εξόρυξη θέλω και πια όχι. Ο χρυσός είναι εξόρυξη.
2. Το 2020 ο Δήμος δεν είναι “τσοπάνης” που θα ζητήσει από το Μηλέικο λαό να αντιδράσει μια συγκεκριμένη στιγμή με ένα συγκεκριμένο τρόπο για ένα συγκεκριμένο λόγο και μετά, αφού επιστρέψει η “κανονικότητα” ο κόσμος να γυρίσει”χαρούμενος” στο σπίτι του και στο… χθες. Ο κόσμος πρέπει να βγει μπροστά και ο Δήμος να του σταθεί αρωγός και βοηθός. Όλα τα άλλα ανήκουν στην αντίληψη “με ψηφίσατε και θα κάνω αυτό που νομίζω σωστό”. Κανείς δεν θα κερδίσει από κάτι τέτοιο…
Ο Μηλέικος λαός μέσω των συλλογικών φορέων του αλλά και με εκπρόσωπο(ους) πολιτών που δεν ανήκουν σε συλλογικούς φορείς, πρέπει να συγκροτήσουν ένα συντονιστικό όργανο σε διαρκή συνεδρίαση, που να αποφασίζει κάθε “τί” και “πώς”. Η νομική και επιστημονική βοήθεια είναι (προφανώς!) απαραίτητο εφόδιο και όπλο .
3. Αν αυτό που έχει εξίσου σημασία με το σήμερα είναι το αύριο, η Μήλος οφείλει να προβάλει εδώ και τώρα, ένα σχέδιο ανάπτυξης δικής της έμπνευσης και ανάγκης, με ένα χωροταξικό- Natura 2000 που θα το υπερασπιστεί ως αυτό που θέλει απέναντι στις απειλές που “δεν θέλει“.
Με άλλα λόγια, δε φτάνει να μή θέλουμε κάτι, πρέπει να έχουμε κάτι άλλο που το θέλουμε!

Το δίκιο, η υγεία, η ηθική, οι ψήφοι μας, για το νεοφιλελεύθερο σύμπαν που ζούμε, είναι ανύπαρκτα και, όταν προβάλλονται, αντιμετωπίζονται απλώς ως φαιδρά.

“HOME”
Για να ξέρουμε τί υπερασπιζόμαστε…

Δημοσιεύθηκε στην Αρχικη. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

1 απάντηση στο Όχι άλλη “Μαύρη Τρύπα” και μάταιοι αγώνες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.